PET palackokból piaci késztermékeket – pántolószalagot és granulátumot – előállító üzemet épített a Fejér megyei Mezőfalván a Budafilter ’94 Kft. A közel háromszázmillió forintos beruházással 42 munkahely is született.
Az 1262 m2 alapterületű üzemcsarnok építése 233 millió forintba került, a termeléshez szükséges pántolószalag-gyártó, valamint a granuláló gépsort pedig 68 millió forintért vásárolta meg a társaság.
Az üzemépítéshez az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának pályázatán több mint 99 millió forint, a technológiai fejlesztéshez pedig mintegy 29 millió forint támogatást nyert a vállalkozás.
Az üzemben évi 720 tonna pántolószalagot, valamint 600 tonna granulátumot állítanak majd elő, s ott végzik az alapanyagként szolgáló PET palackok válogatását és darálását is. Tervezik, hogy a későbbiekben műszaki alkatrészek gyártására egy fröccsöntő berendezést is munkába állítanak.

A Budafilter ’94 neve először a cég egyik tulajdonosa, Simon Lajos által feltalált, a kft. által kifejlesztett és a Thermo Press Hungary Kft. által forgalmazott, palackzsugorításra használható háztartási Thermo Press készülék révén vált ismertté. A berendezésből eddig húszezernél többet adtak el.