Lecsó – nem vegetáriánusoknak
Hozzávalók:
12 dkg füstölt szalonna, 20 dkg parasztkolbász, 2 fej vöröshagyma, 3 db paradicsom, 5 db paprika, zsír, pirospaprika, só.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük a zsír, benne a szalonnát és a kolbászkarikákat zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát rádobjuk és üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Fedő alatt puhára pároljuk. Szükség szerint ha a lecsó leve elfő, vizet öntünk alá, ízlés szerint sózzuk.

Lecsó – vegetáriánusoknak
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma, 3 db paradicsom, 5 db paprika, 2 gerezd fokhagyma, étolaj, pirospaprika, só, bors
A hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk benne. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borszzuk. Beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a tört fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha a lecsó leve elfő, vizet öntünk alá.