A Kisapostagi Halléfőző Fesztivált a Magyar Gasztronómiai Szövetség 2013-ban felvette versenynaptárába.
A rendezvényt augusztus második szombatján rendezik meg.
A Duna menti települések szabadtéri rendezvényein gyakran készül halászlé. A jó halászlének titka van, amit senki sem árul el szívesen. A vendégek vásárolhatnak a frissen készült hallevekből.

Dunai halászlé (10 főre )
Hozzávalók:
6 kg tisztított ponty, 6 nagy fej vöröshagyma, 2 nagyobb burgonya, 5 paradicsom, csípős paprika, só, 10 dkg őrölt fűszerpaprika, házi, darált csípős paprikapüré.

Finomabb lesz a halászlevünk, ha a halat csak közvetlenül tisztítás után mossuk át, feldaraboláskor már ne öblítsük, hogy az ízek jobban megmaradjanak. A régi dunai halászok még a felfogott halvért is beleöntötték a bográcsba. A vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk és nagyobb cikkekre felvágjuk. Egy nagyobb üst, bogrács vagy fazék alját beterítjük a vöröshagymával és rátesszük a krumplit. A paradicsomot cikkekre vágva hozzáadjuk. A halat nagyobb darabokra felvágjuk. A zöldségfélékre legalulra a fejeket tesszük, majd a húsosabb pontyszeletek következnek. A tetejére tesszük az ikrát, a haltejet és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány csípős pirospaprikát is rádobunk és elkezdjük melegíteni. Megvárjuk, míg felforr, megsózzuk, majd tovább főzzük. Amikor már megfőtt, gazdagon megszórjuk őrölt pirospaprikával, ízlés szerint tehetünk hozzá csípős paprikapürét és összeforraljuk. Vigyázzunk a főzéssel, mert ha túl sokáig főzzük, a halszeletek széteshetnek.
Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.